Huidige activiteiten van VRO in India

Doorheen de jaren heeft VRO rekening gehouden met de noden van het moment. Tegenwoordig ligt de focus op vijf programma's. Hieronder een overzicht.

Child Education and Rights

Kansen geven aan kinderen

VRO verdeelt niet enkel schoolmateriaal, maar ondersteunt ook 'community workers' die avondschooltjes organiseren en schoolbezoek bevorderen;

Kinderen en jongeren (6 tot 18 jaar) ontwikkelen communicatievaardigheden en sociaal bewustzijn dankzij kinderparlementen.

Youth Skill Development

Jongeren mobiliseren

Jonge mannen en vrouwen volgen beroepsopleidingen (kleermaken, modeontwerp, schoonheidsverzorging, autorijden, elektriciteit, GSM-reparatie, ondernemerschap) en worden aangemoedigd om hun nieuwe vaardigheden door te geven aan anderen.

Village Empowerment and Entitlement

Gemeenschappen mobiliseren

Opdat dorpelingen zelf hun rechten kunnen claimen bij de overheid (bvb  identiteitskaarten, bouwsubsidies, pensioen, leningen bij de overheid en banken), stimuleert en ondersteunt VRO actieteams en vrouwenspaargroepen in de dorpen.

Agroforestery

Duurzaam levensonderhoud voor tribale gemeenschappen

In samenwerking met de overheid organiseert  VRO opleidingen in boslandbouw. 

Er worden fruitboompjes verdeeld die voor voedsel en aanvullend inkomen zorgen.

Building Communities by building homes

Huizen en gemeenschappen opbouwen

De (her)opbouw van kwaliteitsvolle woningen geeft niet enkel waardigheid maar versterkt ook het zelfvertrouwen en identiteit van de gemeenschap dankzij de collectieve, participatieve aanpak.

Please reload

Village Empowerment

Yout Skill Development

Garuvapalem, VRO-dorp officieel geopend in 2017.